Annonse


Dagbladet med bok på nett

Avisen i Akersgata presser presseetiske grenser ved å koble redaksjonelt stoff direkte til kommersielle tjenester. Fra august vil alle bokanmeldelsene fra papiravisen bli lagt ut på nettet – med en lenke for å kunne bestille boken fra Haugen bok.

Eksperiment
– Vi betrakter dette som et viktig eksperiment i arbeidet med å ta vare på Dagbladets tradisjon som landets ledende bokavis, sier Dagbladets ansv. redaktør Harald Stanghelle i en artikkel i egen avis.

I følge Dagbladet er dette arbeidet inspirert av samarbeidet mellom New York Times og bokhandelkjeden Barnes & Noble.

Forskjell
Men Dagbladet gjør det annerledes for å beholde mest mulig av den presseetiske integriteten. Internettavisens fortjeneste påvirkes ikke av hvor mange bøker Haugen Bok selger gjennom samarbeidet. Bokhandelen betaler for annonseplass og konsulenttjenester – en sum som er uavhengig av salgsvolum.

Annonse


Dagbladet bedyrer at bokanmeldelsen skal følge samme journalistiske og litterære kriterier som tidligere.

30.000 titler
Haugen Bok har 30.000 titler tilgjengelige på sine nettsider, som nå altså Dagbladets nettlesere vil kunne koble seg opp.

Et elektronisk bestillingsskjema fylles ut. Boka kommer hjem til leserne i posten, sammen med regningen. Dagbladet og haugen Bok lover at regningen ikke inneholder verken porto eller ekspedisjonsgebyr. Det blir foreløpig ikke anledning å betale via kreditt- eller betalingskort over nettet.

Annonse