Annonse


EniTel vil knekke Telenor

Telenor får nå for første gang reell konkurranse på nettsiden. Det nye telenettet er kostnadsberegnet til i overkant av 1,1 milliard kroner. Norge vil dermed få et nytt, fiberoptisk og landsdekkende telenett som i første omgang vil dekke opp mot 70 prosent av markedet.

Konkurrent på nettsiden
Brukere av alt fra vanlig telefonitjenester til dataoverføring får nå muligheten til å benytte et alternativt nettverk. Konkurransen vil medføre lavere priser på overføring av tele- og datasignaler.

Kapital
To kapitalutvidelser har tilført EniTel 700 millioner kroner.

Enitel er en sammenslutning av 49 av landets energiverk. Disse eier kraftledninger som vil utgjøre ryggraden i det nye telenettet ved at fiberoptiske kabler vil bli ført frem i kraftmastene.

Annonse


Også i Nordsjøen
I tillegg vil EniTel eie 50 prosent av en fiberoptisk kabel som skal legges via Olje og gassplattformer og over til England. EniTel er også knyttet opp mot svenske bredbåndsnett.

Vanlige forbrukere vil ikke få tilgang til det nye fiberoptiske nettet. EniTels kunder vil først og fremst være storbrukere som selskaper som tilbyr teletjenester og dataselskaper. I tillegg vil EniTel selge kapasitet til andre storbrukere som offentlig forvaltning, universiteter og industrien.

Annonse