Annonse


Nortel kjøpte Bay

Det har lenge gått rykter om at Bay var til salgs, rykter som ikke ble mindre sterke etter at selskapet for ikke lenge siden engasjerte den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley for å få avklart mulighetene. Det har først og fremst vært snakk om to mulige kjøpere, nemlig Nortel og Ericsson, selv om også Lucent Technologies har vært nevnt. Nyheten om at Nortel ble vinneren, sammen med uro i de asiatiske markedene, gjorde at Ericssons aksjekurs falt med omlag 5 prosent i går. Men Nortelaksjene falt hele 12 prosent på mandag, fra 63,69 dollars fredag (fusjonsverdien) til 55 9/16 mandag.

Trend
Dette er tredje gang på like mange uker at telekom-leverandører har kjøpt opp selskaper som jobber innen datakommunikasjon. Amerikanske Tellabs betalte for fjorten dager siden 7.1 milliarder dollars for nettverksselskapet Ciena, mens franske Alcatel Alsthom uken etter betalte 4.4 milliarder for amerikanske DCS Communications.

Tilfreds
– Det har jo lenge vært snakk om et mulig salg, sier Jan Sørgård i Bay Norge til Internettavisa Telecom.
– Jeg er glad det endelig er avklart og jeg tror at en partner som Nortel, med sin internasjonale styrke innen telekommunikasjoner, er det beste valget i dag. Derfor ser jeg frem til resultatene av denne fusjonen.

Strategi
I en pressemelding er toppsjefen i Nortel, Jan Roth, helt klar når det gjelder strategien fremover. Datatrafikken øker mellom 30 og 40 % årlig og Internett er en stor del av dette. Nye, integrerte nett basert på Internettprotokoller vil styre denne veksten, og vi vil bli det første selskapet som er totalt innstilt på dette.
Bay-leder David House vil fortsette som sjef for den nye Bay-divisjonen, samtidig som han blir utnevnt til President i Nortel når fusjonen blir offisiell om 90 dager.

Annonse