Larsen, Stein Erik (ny)

Annonse


Teleglobe går sammen med Excel

Larsen, Stein Erik (ny)Kombinasjonen Excel og Teleglobe blir Nord-Amerikas fjerde største operatør når det gjelder fjernvalg.

I følge en melding fra selskapene slår de seg sammen som to likeverdige partnere. I følge MSNBC er handelen verdt 26 milliarder kroner.

Beholder navnet
– Nøkkelposisjonene og navnet blir uendret. Vi ser ingen dramatikk i dette, i hvert fall ikke fra et nordisk synspunkt, sier Teleglobes Norden-sjef Stein Erik Larsen til Internettavisen Telecom.

Sammenslåingen følger kort etter at Qwest Communications kjøpte opp LCI International. WorldCom og MCI inngikk en avtale om fusjon i fjor, men har ennå ikke fått grønt lys fra EUs konkurransemyndigheter.

Annonse


Flere linjer
– Dette har praktiske konsekvenser i den forstand at vi vil bli mer konkurransedyktige på teletjenester med terminering i USA i og med at Excel har stor utbredelse på sine tjenester i USA, sier Larsen.

Teleglobe har lisenser i 18 nasjoner og er trolig den teleoperatøren som selger mest tjenester til Internettleverandører. Til sammen vil de to selskapene ha en årlig omsetning på om lag 25 milliarder årlig.

Det nye selskapet vil bruke navnet Teleglobe og fortsatt ha hovedkvarter i Montreal. Selskapet vil ha seks millioner kunder og 65.000 bedriftskunder. Totalt vil de ha 4.800 ansatte på over 70 kontor i 30 land.

Annonse