Annonse


Sybase vil selge norsk

Trondheimsbedriften håper og tror på en samarbeidsavtale med den amerikanske databaseleverandøren, som innebærer at Sybase påtar seg å selge og distribuere de norskutviklede databaseløsningene som et utfyllende supplement til sine egne på det internasjonale telekommunikasjonsmarkedet.
Adm. dir. Karl Klingsheim i ClustRa sier til Telecom Revy at han håper å ha avtalen i boks i løpet av noen få uker.

Sybase har i dag et tilnærmet komplett databasekonsept bestående av et hundretalls ulike programvareløsninger. Syv – åtte av disse er utviklet av eksterne selskaper. ClustRa vil bli den eneste norske samarbeidspartneren til den amerikanske databaseleverandøren.

– Over tid kan det også være aktuelt å utvide samarbeidet til også å gjelde Internett og elektronisk handel, sier markedsdirektør Tore Sæter i ClustRa.

Avgjørende
– En salgs- og distribusjonsavtale med Sybase vil være avgjørende for om ClustRa skal lykkes internasjonalt. En avtale vil gi oss anledning til å konsentrere oss om det vi kan, nemlig å utvikle programvareløsninger som ligger i forkant av det markedet forventer. Samtidig vil vi kunne nyte godt av Sybases internasjonale 24-timers kundestøtteapparat, sier Klingsheim.
Han antar at det på sikt vil være 80 -90 personer ansatt i selskapet, fordelt på 40 – 50 i Trondheim og 30-40 i utlandet.

Annonse


ClustRa AS er et resultat av et mangeårige samarbeide mellom Telenor og NTNU i Trondheim. Selskapet som ble utskilt fra Telenor i fjor høst, har 20 ansatte og et budsjett på 20 millioner kroner for 1998. Neste år håper Klingsheim at kontantstrømmen i selskapet vil være positiv.

– Vi forsøker nå å vekke interessen hos mulige strategiske, internasjonale investorer. Sybase er en av dem vi har invitert til å investere i ClustRa, diskusjonen på dette området foregår imidlertid helt uavhengig av forhandlingene om et salgs- og distribusjonssamarbeid, sier Klingsheim.

Annonse