Arne Joramo

Annonse


Skandinavia best på IP

Arne Joramo– At IP-telefoni er et hett tema, viser det faktum at folk helt fra Fiji-øyene og Beijing har fløyet inn for å delta på seminarer og workshops, sa Pulver og opplyste at 80 prosent av delegatene kommer fra Europa. Pulver driver internettstedet pulver.com

Neste vekstbransje?
Han pekte ut sammensmeltningen mellom mobil kommunikasjon og faste nett som neste store forretningsmulighet for telebransjen.

– De som sitter på kompetanse på både GSM, fast telefoni og IP-telefoni har en konkurransemessig fordel i årene som kommer, mente han og slo fast at 1999 blir det året da de forskjellige løsningene for å koble sammen IP-nettene med faste nett må snakke bedre sammen.

Kvalitet viktig
Pulver mente også at folk som satser på IP-telefoni i callcenter-løsninger foreløpig bør se bort fra det åpne Internettet, men heller satse på intranett og andre IP-baserte nett der kvaliteten kan garanteres.

Pulver slo også fast at taletelefoni om kort tid vil bli en liten del av trafikken på datakom-nettene. – I 1998 handler kanskje IP-telefoni om å formidle taletelefoni til en lav minuttpris. Dette er forbigående. Nye tjenester vil dominere utviklingen, mente Pulver.

Annonse