Kristensen, Jan

Annonse


Flykter fra Telenor Bedrift

Kristensen, JanI løpet av halvannet år har Telenor Bedrift mistet fem toppledere, og fire mellomledere i en og samme divisjon.

Mellomledere
Produktdirektør Svein Risberget (34) sa 26. mai takk for seg etter 17 år i Televerket/Telenor. Ny jobb venter som salg- og markedsdirektør i ElTele Øst. 1. mai sluttet en annen nøkkelperson i Telenor Bedrift – produktdisponent Svein Aardal. Tidligere har også produktdisponent Albert Aasbø (nå adm. Direktør i Telegate) sagt takk for seg. I fjor hoppet produktdisponent Svein Erik Simensen over til stillingen som adm. direktør i El Tele.

Toppras
Toppledelsen har heller ikke vært forskånet for utskifting. Viseadm. Direktør Terje Christoffersen gikk til toppjobben i NetCom ASA 1. mai i år – etter knappe fire måneder i Telenor Bedrift. I fjor før jul måtte visekonsernsjef Jon Fredrik Baksaas gå inn i jobben som adm. direktør etter at Daniel Johannesson returnerte til Sverige. Johannesson tiltrådte formelt i den stillingen 1. juni i fjor, etter at Martin Furuseth forlot toppjobben og dro til VIAG Telekom i Tyskland.

I april vendte riktignok en annen toppleder, Erik Johannessen, tilbake fra Telenor AB i Sverige til jobben som viseadm. Direktør i Telenor Bedrift.

Annonse


Avviser dramatikk
Informasjonsdirektør Jan Kristensen avviser at det ligger noe dramatikk i de siste lederavgangene.
– Det er selvfølgelig ingen ønskesituasjon å miste slike personer med mye kompetanse som vi har bruk for. Men var vi forberedt på avgang på økt konkurranse også om ledere etter telemonopolets fall ved nyttår. Vi tror imidlertid Telenor Bedrift har folk i rekkene vi kan fylle på med. Kundene skal uansett ikke merke noe, sier Kristensen.

En av nøkkelpersonene som slutter, produktdirektør Svein Risberget, avkrefter også at det skal være interne årsaker til hans avgang.

– Etter 17 år i Telenor var det naturlig å søke nye utfordringer utenfor bedriften, sier Risberget.

Annonse