Håvard Fossen

Annonse


Telenor innrømmer svikt

Håvard Fossen– Jeg vil ikke opplyse de norske tallene, men de er ikke hyggelige. Sluttkundene har derfor ennå ikke fått oppleve en skikkelig konkurransesituasjon i det norske mobilmarkedet, sa Håkonsen. På bakgrunn av hva som har skjedd i utlandet tror han derfor ikke at en ordentlig konkurranse vil finne sted før det kommer flere aktører på banen.

Formel 1
Ifølge Håkonsen vil det være umulig å få til fri telekonkurranse så lenge flere aktører skal bruke det samme nettet.

– Formel 1-løpene vil ikke vært de samme dersom alle bilførerne hadde kjørt samme bilmerke. Det er konkurranse som bringer utviklingen fremover, sa Håkonsen. Han mener derfor at noen burde sette seg ned og se hva som kan gjøres for å få til en bedre konkurransesituasjon.

Forbauset
Håkonsen kom også med et annet spark til Telenors nye utfordrere:
– De nye aktørene viser stor investeringslyst på transportnett-nivå der kapasiteten er rikelig, men tilsynelatende liten investeringslyst på aksessnivå der behovet for høyere båndbredde definitivt er størst, sa Håkonsen. Han var forbauset over de nye aktørenes manglende investeringslyst på et område der fortjenestemulighetene burde være størst.

Annonse


Truer høyhastighetsnett
Håkonsen sendte også en bønn til myndighetene når han uttalte at regulatorisk uklarhet nå skaper ekstra usikkerhet for nye Telenor-investeringer og dermed kan virke hemmende for utviklingen mot fremtidens høyhastighetsnett i Norge.

Så kan vi spørre, blir Telia forbrukernes redning?

Annonse