Vogt, Ragnar

Annonse


Alcatel fikk napp i Mexicogolfen

Vogt, Ragnar– Vi føler nå at markedet har løsnet, og vi ligger godt foran årets budsjett, sier direktør Tor Hurlen i Høyspentdivisjonen i Alcatel Kabel til Telecom Revy. Ifølge Hurlen er årets budsjett er på linje med det som Kabeldivisjonen har hatt de siste par årene.

Alcatel skal de levere en kabel på 45 kilometer til Geminifeltet i Mexicogolfen og en på 10 kilometer til Heidrun-feltet i Nordsjøen. Heidrun-kontrakten er verdt om lag 35 millioner kroner, og navlestrengkabelen skal leveres fra Alcatels kabelfabrikk i Halden innen august i år.

Labert i Nordsjøen
– Det er for tiden lav aktivitet i Nordsjøen, men tilsvarende høy i Mexicogolfen. Det er ikke noen spesielt store kontrakter som er nært forestående, men vi har mange tilbud ute, sier Hurlen. Han sier at rammeavtalen med Shell som løper over fem år, gir selskapet et bra volum.

Navlestrengkabler overfører kraft, signaler, hydraulikk og kjemikalier mellom overflate- og undervannsinstallasjoner. Kraft- og signalelementer skal produseres i Rognan, mens kablene skal settes sammen i Halden.

Annonse


Solid fotfeste i Gulfen
Internasjonalt er Alcatel blant markedslederne innen umbilical-teknologi, med leveranser til flere land. Kabelskipet c/s Skagerak har vært benyttet ved tidligere prosjekter i Gulfen, og skal også brukes i Geminiprosjektet.

Alcatel har tidligere inngått sju kontrakter på leveranser av tilsvarende kabler til selskaper som opererer i Mexicogulfen. Her ligger fra tidligere en av verdens dypest liggende umbilicals på 1.600 meter, også den levert av Alcatel. Den nye
Gemini-kontrakten, som er verdt 110 millioner kroner, skal legges på om lag 1.000 meters dyp. Kabelen skal være installert innen mars neste år.

Heidrun-umbilicalen skal drive Statoils undervannsbrønner på Heidrun Nord, og vil gå fra plattformen til satellitter på havbunnen.

Annonse