Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Utfordrer IT-planer på Fornebu

TELEGRAM: Telenor, Schibsted og P4 Hele Norge skal sammen med Universitetet i Oslo utforme det nye IT- og mediesenteret når Forskningsparken i Oslo utvider neste år. Senteret utfordrer Norsk Investorforums planer for Fornebu.

Svenning/Haugen
Telenor, Schibsted og P4 har allerede inngått leieavtale i nybygget. NRK Interaktiv, NRK Forskning og flere andre data- og IT-selskaper er fra før på plass i Forskningsparkens eksisterende lokaler, melder Newswire på oppdrag for Forskningsparken i Oslo.

Stor pågang
Første spade stikkes antakelig i jorden til høsten. Nybygget på 11.000 kvadratmeter har vært planlagt i fire år, og vil koste nærmere 150 millioner kroner når det står ferdig ved årsskiftet 1999/2000. Det nye bygget vil romme inntil 500 personer. Over 70 selskaper med rundt 600 ansatte holder til i dagens bygning på 18.000 kvadratmeter.

– Pågangen på nye leietakere er nå så stor at vi allerede har begynt å planlegge vårt tredje bygg, sier direktør Kjell Haugen i Forskningsparken.

Kritiserer Fornebu
I melding fra Forskningsparken i Oslo hevder de med sitt nye byggeprosjekt å ligge noen hestehoder foran IT-Fornebu, som er lansert av Norsk Investorforum.

– IT Fornebus planer har tatt lite hensyn til eksisterende forskningsparker i Norge og deres etablerte plass i universitetsmiljøene, mener adm. direktør Svenning Torp i Forskningsparken i Oslo.

Finans
Nybygget skal finansieres og eies av Forskningsparken. Forskningsparken tar også sikte på å kjøpe det eksisterende bygget, som eies av et eget eiendomsselskap, for rundt 250 millioner kroner. Samlet investeringsbehov er dermed på 400 millioner kroner. Egenkapitalen er på 40 millioner kroner, etter at selskapet i fjor gjennomførte en rettet emisjon mot Selskapet for industrivekst (SIVA) på 20 millioner kroner. Kjøpene finansieres gjennom denne egenkapitalen og lån.