Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Billigere 180 for blinde

OSLO: Fra 1. juni blir det billigere for blinde og svaksynte å ringe til Telenors opplysningstjeneste 180. I tillegg blir tjenesten «180-sett over», som normalt koster tre kroner, gratis for disse gruppene. Kostnaden for den nye ordningen er beregnet til en million kroner i året.

Blinde og svaksynte vil dermed betale kroner kun 2,50 per samtale når de ringer fra en vanlig telefon. Ordinær pris for tjenesten er ni kroner minuttet, pluss en startpris på 40 øre.

Øker kostnadene
Frem til nå har ordningen vært at blinde og svaksynte får en refusjon på fem prosent, begrenset oppad til 105 kroner per kvartal. Dette har kostet Telenor om lag 400.000 i året, mens den nye ordningen vil koste en million kroner i året.

Blinde og svaksynte som per i deg er registrert hos Telenor vil automatisk få den nye ordningen.
Stikkord: Mobil