Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bedre for Netscape

OSLO: Netscape klarte å nå break even i kvartalet som sluttet 30. april. Men hvis man også regner med januar måned, har selskapet tapt 42 millioner dollar siden årsskiftet.

Det kan virke som om Netscape er ferd med å komme seg på beina igjen, etter en relativ hard periode. I de fire månedene frem til 1. februar tapte selskapet nesten 140 millioner dollar. I kvartalet fra februar til april klarte imidlertid selskapet å komme i balanse, med nullresultat etter en omsetning på 127,2 millioner dollar.

Servere og nettsted
Omsetningen av softwareprodukter står fremdeles stille, noe som ikke er overraskende etter at Netscape besluttet å gi bort sin nettleser Netscape Navigator. Selskapets viktigste inntektskilde er nå serverproduktene, samt nettstedet Netcenter.

En avtale med Citibank, om at banken skal benytte Netscapes serverprodukter på verdensbasis, gjør at tiltroen til disse produktenes fremtid har økt i det siste. Samtidig økte inntektene fra Netcenter med omlag 10 millioner, fra 21 til 31 millioner dollar.

Mens gresset gror…
Mye av Netscapes problemer skyldes Microsofts aggressive inntog i Internett-markedet. – Et inntog som også er mye av grunnen til rettstvisten mellom en rekke amerikanske stater og Microsoft.

Netscape kan derfor håpe på at disse rettssakene vil gjøre livet lettere for selskapet på sikt. Men amerikanske rettstvister kan ta år å gjennomføre, og i mellomtiden må Netscape finne andre måter å overleve på hvis selskapet skal kunne fortsette uten å bli kjøpt opp. Sånn sett kan man altså oppleve at mens gresset gror, dør kua.