Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Amundsen i bil

Håndfri-kampanje fra Telenor

OSLO: – Vi anbefaler våre kunder å unngå samtaler i håndholdte mobiltelefoner når de kjører bil. Det er absolutt å fortrekke at man installerer håndfriutstyr i bilen eller alternativt lar samtalene gå til mobilsvar.

Amundsen i bil
Det er informasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme i Telenor Mobil som sier dette i en kommentar til rapporten fra Transportøkonomisk Institutt (TØI) som viser at bare 20 av 6000 undersøkte trafikkuhell skyldes bruk av mobiltelefon.

Uklart om forbud
Telenor Mobil mener det ikke er noen soleklar konsekvens av TØI-rapporten at det blir et lovforbud mot bruk av håndholdte mobiltelefoner i bil, men selskapet vil uansett nå sette i gang en kampanje for å få kundene til å anskaffe slikt utstyr.

– Totalforbud mot bruk av mobiltelefon i bil vil vi sterkt advare mot. Av landets 1,7 millioner mobiltelefonbrukere er det mange yrkessjåfører, selgere og andre som er avhengig av mobiltelefonen i sitt daglige arbeid. Og vi skal ikke glemme at hele 42 prosent av alle personskadeulykker blir meldt med mobiltelefon, sier Gjølme.
Stikkord: Mobil