Hopp til navigasjon Hopp til innhold

225 mill. til Ameritech-sjef?

TELEGRAM: Dersom Tele Danmarks eier, Ameritech, blir overtatt av det ennå større selskapet SBC kan Ameritechs konsernsjef Richard Notebaert (bildet) notere seg for en personlig gevinst på 225 millioner kroner

Notebert - Ameritech
SBC er et telekonsern som består av de tidligere “Bell-søstrene”Southwestern Bell, Pacific Bell og Nevada Bell. Mobilselskapet Cellular One er også med i konsernet.

SBC har budt 71 milliarder dollar – omlag 530 milliarder kroner – for å overta det amerikanske telekonsernet Ameritech. Dette selskapet er igjen hovedeier i Tele Danmark.

Aksjegevinst
Dersom salget går i orden vil Ameritechs konsernsjef Richard Notebaerts opsjoner i alle tilfelle bli omgjort til aksjer i SBC. Verdien på disse aksjene er omlag 225 millioner dollar, melder den engelske avisen The Times.

SBC-chefen Edward Whitacre har ikke samme hell med seg. Som et resultat av at han annonserte fusjonsplanene for fjorten dager siden, sank aksjekursen på SBC. Resultatet er at aksjene hans ble 15 millioner mindre verdt over natten.