Annonse


Rekruttering i fokus på Eliaden

118 klasser fra videregående skoler, samt landets 1.300 skolerådgivere, er derfor invitert til årets Eliade. Hensikten er først og fremst å fokusere på mulighetene elektrobransjen gir og samtidig bedre rekrutteringen til elektrofaget.

– Skolerådgiverne får med dette en spesiell mulighet til å møte bransjens egne folk og knytte gode kontakter. Under Eliaden vil også NM for lærlinger innen elektro, automatisering og telekommunikasjon bli arrangert, sier Bjørn Ribsskog i NELFO.

Stor betydning
– Disse faggruppene representerer 15 forskjellige yrker som er av stor betydning for samfunnet. Med den økonomiske vekst vi opplever nå, er utdanning og rekruttering av nye fagfolk viktigere enn noen gang. Et viktig delmål er derfor å øke antall læreplasser i Norge, både for gutter og jenter, sier Ribsskog.

I tillegg til skolerådgiverne blir for første gang også tre ungdomsskoleklasser invitert til Eliaden. Dette er ledd i et prøveprosjekt, der målsettingen er å øke interessen for elektrofaget blant ungdom som ennå ikke har valgt yrkesvei.

Annonse