Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nei til mobil-forbud i bil

OSLO: Et totalforbud mot bruk av mobiltelefon i bil vil også ha negative konsekvenser. Det hevder informasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme i Telenor Mobil.

– Noen har også tatt til orde for et totalforbud mot all bruk av mobiltelefon i bil. Et slikt forslag er neppe hensiktsmessig. Av landets 1,7 millioner mobilbrukere, er det mange yrkessjåfører og selgere som er avhengige av mobiltelefonen i sitt daglige arbeid, sier informasjonsdirektøren.

Mobil varsling
– Et forbud mot bruk vil selvsagt også føre til at færre har mobiltelefon tilgjengelig i bilen. Dette vil ha negative konsekvenser for varsling av ulykker. 42 prosent av alle personskadeulykker som blir meldt til politiet, blir meldt med mobiltelefon, sier Elisabeth H. Gjølme.

Telenor Mobils utspill kom etter at en rapport fra Transportøkonomisk Institutt viste at bare om lag 3 av 1.000 trafikkulykker kan knyttes til bruk av mobiltelefon i bil.
Stikkord: Mobil