Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjøper 120.000 isbjørner

OSLO: Marius Rask heter Tele Danmarks medisin for å få ned puls og blodtrykk. Telekonsernet har kjøpt inn 120.000 lekebamser til landets barnehospital.

– Det er en stressende opplevelse for små barn å bli bedøvet før en operasjon. Men erfaringen viser at et leketøy før bedøvelsen letter situasjonen, heter det i en melding fra Tele Danmark.

Lodden trøst
Dette er årsaken til at det danske telekonsernet har kjøpt 120.000 små lodne isbjørner, og vil gi dem bort, slik at barn som skal opereres kan få noe mykt å holde i mens de venter i utrygge omgivelser.

– På vår avdeling har vi i flere år gitt barn leketøy før bedøvelsen. Effekten i form av bedre hjerterytme og lavere blodtrykk er overbevisende dokumentert, sier Mogens Hüttel, som er overlege på Odense Universitetshospital og formann i de danske anestesilegenes organisasjon.

Stikkord: Mobil