Annonse


Motorola vil ha Teledesic

Målet er å bruke Teledesic for å utvikle et ”himmelsk Internett”. Dette betyr slutten på Motorolas satellitt-baserte Internett-løsning Celestri. Motorola satset på Celestri da det ble klart at Iridium, som også er Motorola-styrt, ikke vil ha tilstrekkelig hastighet på dataoverføringen til å tilfredstille kravene til dagens Internett-brukere.

288 satellitter
Celestri skulle bestå av 63 satellitter i lav bane rundt jorden, samt en geostasjonær satelitt. Teledesic kommer til å bruke minst 288 satellitter når systemet kommer i drift, etter planene i år 2002.

Prisen for dette systemet er anslått til 9 milliarder dollar, i overkant av 60 milliarder kroner. Men det er også mulig at Teledesic-løsningen vil benytte enda flere satelliter, hvis etterspørselen tilsier det.

Betaler med kunnskap
Motorola kjøper 26 prosent av Teledesic, mot å betale en del av summen kontant mens resten består av den kunnskap og erfaring som selskapet har fått etter å ha utviklet Iridium og Celestri. Derfor regner Motorola med at de ikke vil være tvunget til å bokføre ekstraordinære kostnader etter å ha lagt ned Celestri.

Annonse


Annonse