Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft vil utsette rettssak

OSLO: Datakonsernet Microsoft og dataguruen Bill Gates (bildet) ber om sju måneders frist får å forberede sitt forsvar mot det amerikanske justisdepartementet. Microsofts nye operativsystem Windows 98 skal lanseres 25 juni.

Gates, Bill NY2
Det amerikanske programvareselskapet viser til at det amerikanske justisdepartementet har hatt minst halvannet år på seg til å forberede sin sak. Da er det rimelig at de får sju måneder på seg til å forberede sin sak, heter det i en søknad til dommer Thomas Penfield Jackson, som skal behandle saken. Han har planlagt en høring om dette spørsmålet fredag.

Fritt valg
Det amerikanske justisdepartementet har sammen med 20 amerikanske delstater gått til søksmål mot Microsoft. Da de anmeldte saken mandag, ba de også dommeren om en midlertidig kjennelse som vil tvinge Microsoft til å myke opp sine salgsbetingelser overfor produsenter av datamaskiner.

Blant annet skal det være fritt valg om man vil installere Microsofts nettleser Explorer eller det konkurrerende produktet fra Netscape på maskinen.

Kontrakter
Joel Klein, statsadvokaten som har ledet saken for det amerikanske justisdepartementet, sier at de ikke vil forlange at Microsoft forandrer Windows 98. Han sier at det er viktigere at kontraktene skrives om enn kodene til operativsystemet.

Trenger tid
Microsoft ber om 60 dager for å få kopier av alle dokumenter fra det amerikanske justisdepartementet, delstatene og andre dataselskap. De vil ha ytterligere 120 dager på seg til å intervjue alle som har gitt informasjon til myndighetene, og de ber om 30 dager på å formulere svaret.

Da vil Windows 98 allerede ha solgt i så stort opplag at det vil bli vanskelig for myndighetene å komme med sterke krav.