Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia kriger om GSM-folk

OSLO: Telia Norge AS har startet opprustningen til den store krigen om mobiltelefonbrukerne. Prosjektdirektør Arnfin Thomasrud (bildet) skal i løpet av kort tid ha mellom 20 og 30 nye ”soldater” i sin GSM 1800- armé.

Thomasrud2.gif
I disse dager kjører Telia Norge store stillingsannonser i pressen.

GSM-armé
– Vi håper å ha 20 til 30 nye ansatte på plass i løpet av høsten, sier prosjektdirektør Arnfin Thomasrud i Telia.

I dag er mellom 40 og 50 ansatte av om lag 300 knyttet opp mot Telias GSM 1800-prosjekt. Thomasrud håper å ha rundt 100 medarbeider på prosjektet tidlig på nyåret i 1999. Når Telia en gang ut i neste årtusen har bygd ut sin organisasjon skal den telle om lag 250 personer.

Svensk bidrag
Prosjektdirektøren tror at det kan bli aktuelt å hente folk fra morselskapet i Sverige for å få fylt alle stillingene.

– I Sverige er utbyggingstakten for mobilnettet i ferd med å flate ut. Det er aktuelt å dra nytte av den erfaringen Telia har i Sverige og kombinere den med vår lokalkunnskap i Norge, sier prosjektdirektøren.

Marked
I dag har fire av ti nordmenn en mobiltelefon. Telia regner med at så mange som syv av ti nordmenn vil ha mobiltelefon i løpet av de 12 neste årene (konsesjonsperioden).

Målet for den svenske telegiganten er å ta 12 prosent av det fremtidige norske mobilmarkedet i løpet av denne konsesjonsperioden. Det tilsvarer 350.000 kunder etter Telias egne beregninger.
Stikkord: Mobil