Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Belgias svar på Silicon Valley

YPRES, BELGIA: Man har behov for langt mer enn bare ledige tomter når et senter som Flanders Language Valley skal etableres. Hele den fysiske, finansielle og intellektuelle infrastrukturen rundt senteret må også være på plass, mener de som står bak FLV.

Flanders Language Valley er en to år gammel idé, og et resultat av at mange av Lernout & Hauspies lisenstakere spurte om de kunne etablere kontorer og utviklingsavdelinger i L&Hs lokaler, for å være nær ekspertisen.

Samler ekspertisen
– Vi ønsket ikke dette, siden vi i mange tilfeller også konkurrerer med disse selskapene. Så vi fant ut at vi i stedet ville lage et senter for datalingvistikk, med plass for alle, sier Pol Hauspie.

I første omgang betyr dette at ti selskaper etablerer seg i FLV i løpet av kommende år. I tillegg kommer FLV Education, som i samarbeid med andre universisteter, skoler og utdannelses-sentra skal sørge for at man får den nødvendige ekspertisen tilgjengelig.

I kø for å delta
FLV Finance skal hjelpe nye selskaper med finansiering, blant annet i samarbeid med FLV-fondet, hvor Microsoft blant annet har lagt inn 3 millioner dollars.

FLV Human Resources skal hjelpe bedriftene med å skaffe kvalifisert personell, FLV Ter Waerde skal gi jobbmuligheter til utviklingshemmede, mens FLV Business Development skal spre budskapet om FLV verden rundt og på den måten sørge for at nye bedrifter etterhvert velger å plassere seg i senteret.

En rekke selskaper står allerede i kø for plass når man etterhvert blir ferdig med fase 1 hvor 10 selskaper skal inn.