Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trøndersk på IT-Fornebu

OSLO: Telenor har bestemt arkitekt for sitt nye hovedkvarter som skal reises der det nå er flyplass på Fornebu. Hus Sivilarkitekter og amerikanske NBBJ vant konkurransen.

IT-Fornebu
Telenor har nå kontorer på 35 forskjellige steder i Oslo-området. 6.000 arbeidsplasser skal etter planen flyttes ut til Fornebu innen år 2002.

Det nye hovedkvarteret for Telenor blir da Norges største kontorarbeidsplass. Kostnaden blir på noe over tre milliarder norske kroner. Samtidig regner en med å spare 20 prosent av dagens bokostnader.

Tredimensjonal planlegging
Forslaget som vant er utarbeidet av Trondheimsfirmaet Hus Sivilarkitekter og amerikanske NBBJ Architects.

Nå vil Telenor bruke tiden framover for å presentere prosjektet blant annet for sine ansatte. I Telenors Expo-senter i Oslo vil det bli laget en tredimensjonal Virtual Reality-modell der det nye hovedkvarteret skal “bygges før det bygges”.

Telenors milepæl
– Telenor får med dette et hovedkvarter som er en arkitektonisk milepæl, sier prosjektdirektør Tom Henry Knudsen i Telenors Fornebuprosjekt.

– Det nye bygget skal bidra til å styrke selskapets profil utad, og vår identitet innad. Bygget skal bli en trivelig og inspirerende arbeidsplass, sier Knudsen.


Juryen har mange lovord om prosjektet. Ankepunktet er at bygget er monumentalt og vanskelig å dele opp når det først er reist. Dette ønsker de at arkitektene ser nærmere på i den fortsatte utviklingen av prosjektet.
Stikkord: Mobil