Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia taper på lokalt

OSLO: Når to av Telias prefix-kunder ringer til hverandre, taper Telia penger. Dette er årsaken til at det er helt nødvendig for Telia å ha en egen landsomfattende infrastruktur på plass.

Telia betaler Telenor om lag 22 øre per minutt for at to prefix-kunder skal få lov til å ringe hverandre. Når markedsprisen for tellerskritt er om lag 20,63 øre per minutt, sier det seg selv at dette ikke er god butikk.

Dersom den ene av deltakerne i telefonsamtalen hadde vært Telia-abonnent, ville imidlertid prisen til Telenor blitt om lag 11 øre.

Må eie en aksess
– På grunn av de høye samtrafikk-prisene til Telenor må vi eie den ene aksessen for at det skal være lønnsomt for oss, sier direktør Jan Morten Ruud i Telia Nettjenester Norge.

Når en prefix-kunde ringer lokalt, rutes samtalen til Telias lokale svitsj. Dette koster 11 øre. Derfra sendes samtalen tilbake til Telenors nett, noe som også koster 11 øre. Dersom samtalen i stedet hadde gått til en av Telias bedriftskunder som har abonnement hos Telia, ville samtalen gitt overskudd i kassa.
Stikkord: Mobil