Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Teletoppene sviktet TeleForum

GEILO: Norsk TeleForum 98 vil best bli husket for teletoppene som sviktet arrangementet og foredragsholdere med dårlig presentasjonsteknikk og til dels tynt faglig innhold.

Hermansen1203
Telenors konsernsjef Tormod Hermansen og visekonsernsjef Ole Petter Håkonsen, samt adm. direktør Bjørn Formo i Telia var på forhånd TeleForums største trekkplastre. Da kan det ikke stikkes under en stol at arrangementets tyngde blir betydelig redusert når alle disse velger å ikke komme.

Svekket posisjon
Vi har forståelse for at næringslivstopper av og til kan komme i en slik situasjon at de må avlyse planlagte arrangementer. På den annen side er det ingen tvil om at situasjonen vi opplevde i år dessverre bidrar til å svekke TeleForums posisjon som møtested for telebransjen.

Det burde også være et krav om at de som stiller og foredrar på en slik konferanse har gjort en smule hjemmelekse i forhold til grunnleggende regler for presentasjonsteknikk. At også det faglige innholdet var svært tynt hos en rekke foredragsholdere gjør ikke saken bedre.

Nye aktører
TeleForum 98 var imidlertid den endelige bekreftelse på at de såkalte ”telefoningeniørene” i Telenor nå har fått konkurrenter på banen. Og de nye aktørene representerer langt fra bare teleingeniører.

På CeBIT-messen tidligere i år gikk det nye moteordet «konvergens» igjen hos en rekke av utstillerne. Dette ordet gikk også igjen i flere av foredragene på Geilo. Sammensmeltningen av tele, data og multimedia gjør at fremtidige TeleForum sannsynligvis vil få enda flere aktører på banen. Vi tenker her på blant annet dataselskaper og nettverksaktører.
Stikkord: Mobil