Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor avventer Modalen-nett

OSLO: Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen (bildet), vil avvente kommunens vedtak før han eventuelt iverksetter utbygging av GSM-nettet i Modalen.

Amundsen, Bjørn
Telenor har i brevs form forpliktet seg til å bygge ut dekningen i Modalen kommune til også å gjelde Hugnastad, Nedre Helland, Øvre Helland og Farestveit. Men dette forutsetter at kommunen dekker halvparten av etableringskostnadene på totalt 413.000 kroner.

– Må vurdere
Totalt vil Modalen (med torsdagens kommende vedtak) komme til å bevilge 140.000 kroner, hvorav 100.000 allerede er vedtatt. Men foreløpig ser det altså ikke ut til at kommunen klarer å dekke sin halvpart av utgiftene.

– Dersom kommunen ikke klarer å dekke halvparten av utgiftene, må vi vurdere på ny om prosjektet skal realiseres. Foreløpig er det ikke inne i vårt budsjett, sier Telenors dekningsdirektør.

Uvanlig
– Normalt skal jo vi som mobiloperatør dekke utgiftene ved utbygging av GSM-nettet. Vi tar aldri slike initiativ selv som Modalen har gjort. To andre kommuner som jegb kjenner til ønsker å drøfte tilsvarende problemstillinger for lite lønnsomme områder. Og vi ser at vi må være kritiske til det vi foretar oss, sier Bjørn Amundsen.

Dekningsdirektøren presisere at det i Modalens tilfelle er fremmet flere alternative forslag og kostnadsrammer.
Stikkord: Mobil