Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Penger til IT og år 2000

OSLO: Regjeringen vil bevilge 20 millioner kroner mer til å øke kapasiteten på IT-utdanningen. I tillegg settes det av 20 millioner kroner til arbeidet med år 2000-problematikken i her til lands.

I dag, torsdag, la regjeringen fram sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. Og så langt innfrir regjeringen krav både til økt kapasitet innenfor utdanningen og tiltaksmidler til å bekjempe år 2000-problemer.

IT-utdanning
Regjeringen foreslår å bruke 20 millioner kroner til å opprettet flere IT-plasser. Disse skal fordeles med 90 studieplasser til høgere grad og 220 på lavere grad. Studieplassene fordeles både på universitet og høgskoler.

År 2000
På bakgrunn av tidligere vedtak i Stortinget og løfter fra næringsminister Lars Sponheim kommer regjeringen nå med forslag om å bevilge 20 millioner kroner til å håndtere dataproblematikken ved overgang til år 2000. Midlene knyttes til opprettelsen av en Aksjon2000-enhet. Midlene er overførbare til neste år.