Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ascom-sjefen går av

OSLO: «Gudfaren» og adm. direktør Matthias Peter (bildet) for Ascom Telecom Norway har sagt opp jobben. Sveitseren Peter, som har bygd opp Ascoms virksomhet i Norge, blir 1. juni adm. direktør for Net Systems, hvor telekjendisen Trygve Tamburstuen er styreformann.

Peter, Matthias
Matthias Peter (38) var både fødselshjelp og gudfar for Ascom Telecom Norway. Uten hans iherdige innsats er det usikkert om det sveitsiske telekonsernet har satset så mye på «lille» Norge.

Peter innførte nemlig avanserte hus- og ISDN-sentraler fra Ascoms fabrikker i Sveits og disse har blitt godt mottatt i det norske markedet.

Erfaren
Sveitseren har arbeidet 11 år i Ascom-organisasjonen, men har vært adm. direktør for Ascom Telecom Norway siden oppstarten i 1994.

I en kort periode var han også produktsjef i Alcatel Distribusjon, men valgte å gå tilbake til Ascom da disse bestemte seg for å satse aktivt i Norge med et eget selskap.

Vil bygge opp
– Jeg føler nå at Ascom går bra i Norge. Nå er vi over i en driftsfase og derfor var det veldig fristende å gå over til Net Systems hvor de skal bygge alt opp fra grunnen av. Nettet til Net Systems vil ikke være operativt før 1. oktober, så jeg regner kun med en omsetning på rundt åtte millioner kroner i år. For neste år vil jeg beskjedent tro at omsetningen vil være oppe i mellom 60 og 70 millioner kroner, sier Peter til internettavisa Telecom.

Ansetter opptil 50 i Norge
Etter det internettavisa Telecom erfarer skal Net Systems internasjonalt ansatte 200 nye mennesker i løpet av kort tid. I i Norge vil antallet ansatte bli på mellom 40 og 50.

Ascom Telecom Norway vil etter Matthias Peters fratreden bli erstattet av en midlertidig ledergruppe, som består av to salgssjefer og en controller. Målet er at de skal ansatte ny adm. direktør innen 1. juli.

Stikkord: Mobil