Hopp til navigasjon Hopp til innhold

2000-kvakksalvere på ferde

TELEGRAM: Kontor og Datateknisk Landsforening, KDL, advarer nå firmaer mot kvakksalvere som tilbyr spesialkompetanse på år 2000-problemet. Det er et enormt markedspotensiale i å løse problemet, men bare målrettet analysearbeid vil kunne føre frem til en problemfri overgang til år 2000.

Norske bedrifter og det offentlige vil bruke anslagsvis 30 milliarder kroner på problemet frem mot år 2000. De største firmaene er godt i gang allerede. De som begynner først nå kan få vanskeligheter med å finne ekspertise, melder nyhetsbyrået NewsWire.

– Vi er mest urolig for de små og mellomstore bedriftene, sier generalsekretær i KDL Per Morten Hoff.

Gode og dårlige
– Det finnes ingen mirakelkurer. 2000-problemet er et kjedeproblem med mange ledd, ikke bare internt. Her må man også sette krav til sine underleverandører og deres år 2000-beredskap, sier Hoff.

Ingen snarveier?
– Mange firmaer tilbyr et enkelt dataprogram som sjekker datolinjene i dine eksisterende programmer, samt bios i PC’er og servere. Disse programmene kan være bra nok til å kontrollere den enkelte applikasjon, men løser dessverre ikke hele problemet, sier Hoff.

Kokebok
– Når du kjøper en tjeneste som angivelig skal løse dine problemer, så sjekk firmaet du handler med og be om referanser. Undersøk også hva slags garantier de gir for at løsningene holder hva de lover, oppfordrer Hoff.

KDL anbefaler it-ansvarlige og andre som arbeider med å løse problemet for sin bedrift å benytte seg av Standardiseringsforbundets hefte om 2000-problemet.