Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norsk Skog tar år 2000 på alvor

TELEGRAM: Dataavdelingen på Follum fabrikker vil sikre hele datasystemet mot år 2000-skiftet. De anbefaler bedrifter å ta kontakt med systemleverandørene istedenfor å hoppe på lettvinte tilbud fra useriøse firmaer som kun er ute etter en mulig fortjeneste.

Områdesjef Jan Erik Solbakken ved Norske Skog Follum har ansvaret for edb, kraft, automasjon og elektro på papirfabrikken.

– Vi skal garantere at maskinene ikke lar seg påvirke av at året skifter til 2000, sier han.

Stopp
Solbakken benytter alle «stopp» på fabrikken til å 2000-teste utstyret.

Bedriften henter inn informasjon fra leverandørene sine om levert utstyr er såkalt 2000-sikret. Dataavdelingen på Follum deler problemstillingen i to: del 1 tar for seg styreprogrammene for datamaskinene, del 2 tar for seg brukerprogrammene.

Useriøse aktører
Norske Skog Follum har fått flere henvendelser fra bedrifter som lokker med å løse 2000-problemet for fabrikken, skriver Ringerikes Blad. Solbakken anbefaler bedrifter å ta kontakt med systemleverandørene istedenfor å hoppe på lettvinte tilbud fra useriøse firmaer som kun er ute etter en mulig fortjeneste.

Dette er år 2000-problemet:
Fenomenet er i utgangspunktet en programmeringsfeil gjort på gamle datasystemer. De gamle maskinene «forstår» ikke datoskiftet fra 1999 til 2000, det vil si skifte fra 31-12-99 til 01-01-00. Nytt årtusen krever at maskinene leser fire siffer for årstall, ikke to som i dag. De maskinene som ikke kan lese fire siffer, må omprogrammeres før tusenårsskiftet.

Problemet rammer spesielt automatiserte bedrifter, med mye prosessering.