Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor sa opp usaklig

TELEGRAM: En 37-åring som er sagt opp av Telenor to ganger fikk medhold av Oslo byrett, i at han var usaklig oppsagt i begge tilfelle. Men erstatning fra Telenor får han ikke.

Den 37 år gamle mannen ble først sagt opp i oktober 1996, mens han var sykemeldt. Begrunnelsen var da at det ikke var mulig å finne passende arbeid for ham, melder Aftenposten. Fire måneder senere ble oppsigelsen gjentatt. Da med begrunnelsen at Telenor Nye Muligheter skulle legges ned. Begge oppsigelsene var usaklige, heter det i dommen fra Oslo Byrett.

Arbeidsgiverens ansvar
I begynnelsen av 1997 gjenstod det 10 ansatte i Telenor Nye Muligheter som ikke var blitt skaffet nytt arbeid, eller var blitt førtidspensjonert. Disse ble oppsagt med begrunnelsen at selskapet skulle legges ned.
Oslo Byrett mente at dette ikke var godt nok grunnlag for oppsigelse. Retten mener at det fantes stillinger i Telenor som mannen kunne ha fått.
– Det må være arbeidsgiver som har bevisbyrden for at de stillinger som var ledige ikke innebar passende arbeid, heter det i dommen, som konkluderer med at det fantes ledige stillinger i Telenor som var 37-åringen var kvalifisert for.
Stikkord: Mobil