Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Offentlig Tetra-nett i England

OSLO: I Storbritannia er selskapet Dolphin Tecommunications nå i ferd med å bygge ut verdens første, offentlige Tetra-nett. Det skal åpnes for kommersiell bruk i begynnelsen av neste år, og innen utgangen av 1999 vil det dekke 90 prosent av Storbritannias befolkning.

Dolphing Telecommunications, som tidligere het TetraLink Telecommunikctions, driver allerede et stort mobilradionett, med mer enn 16 000 brukere.

Med Tetra-systemet har selskapet enda større ambisjoner: Nokia har i første omgang fått en ordre på 40 000 håndsett. Nokia skal også levere alt annen infrastruktur til Dolpins nett, inkludert svitsjer, basestasjoner og nettverksstyring. Nokia skal også ta seg av installasjon og kundetjenester.

Rimeligere
Fordelen med et slik nett er at det blir rimeligere for alle brukere, siden selskaper kan leie seg inn på Tetra-nettet og sette opp sitt eget lokale, regionale eller nasjonale nett etter behov.

Det betyr jo også at arrangerer av store musikkfestivaler kan leie seg inn på nettet – og leie håndsett – i perioden når det hele foregår. Det nye nettet i Storbritannia kommer også til å gi adgang til det vanlige telefonnettet og til Internett.
Stikkord: Mobil