Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fra Unix til NT og tilbake

OSLO: – Vi har flere eksempler på kunder som har gått fra Unix til Windows NT, men som har gått tilbake til Unix igjen, sier Harald Sevaldsen i IBM Norge.

Sevaldsen, Harald
Mandag inviterer IBM Norge til et nordisk seminar for å presentere fremtidsvisjoner for Unix, og vise sine aller nyeste kraftservere.

Under seminaret på Granfos Konferansesenter skal IBM vise de nyeste RS/6000-serverne som offisielt ble lansert for et par uker siden. – Vi har dessuten hentet over to amerikanske produktspesialister for å svare på spørsmål, sier Harald Sevaldsen som har ansvar for mellomklasse-serverne hos IBM Norge.

Windows NT versjon 6.0
– Vi får svært mange henvendelser fra kunder som lurer på om de skal velge Unix eller NT. Selv om NT kan fungere utmerket, er Unix er fortsatt best på skalerbarhet og driftssikkerhet. Konsulentselskapet Merrill Lynch hevder at NT må komme med versjon 6.0, før det er like stabilt som Unix, sier Harald Sevaldsen.

Fra Unix til NT til Unix
Sevaldsen har flere eksempler på kunder som har gått over fra Unix til NT, for deretter å vende tilbake til Unix. – Driftssikkerheten holdt ikke mål, sier Harald Sevaldsen som under mandagens seminar vil fokusere på hva som fortsatt skiller de to operativsystemene.