Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Forsvarskontrakt til Alcatel

TELEGRAM: Alcatel skal utvikle et nytt system for administrasjon og distribusjon av krypteringsnøkler til Forsvarets tele- og datatjeneste. Kontrakten er på 47 millioner kroner. Med tidligere studier og systemarbeid er leveransen verdt 64 millioner kroner.

I tillegg kommer ytterligere leveranser til Norge, en tilsvarende avtale med et annet NATO-land, samt mulighet for leveranser til flere andre NATO-allierte.

Oslo-bedriften har lang erfaring med kommunikasjonssikkerhet, og har levert krypteringsenheter til Forsvaret i Norge og flere andre land siden 1950-tallet.

– Vårt nye system skal erstatte de manuelle prosedyrer Forsvaret benytter i dag. sier Martin Veastad i Alcatel Telecom Norway til NewsWire. Systemet stiller svært strenge krav til sikkerhet, og vil blant annet gi en oversikt over hvor nøkkelmateriellet til enhver tid er.

Alcatels del av systemet vil bestå av både produkter tidligere utviklet for Forsvaret, samt nyutviklede og innkjøpte produkter. Konsulentfirmaet ISI vil delta som underleverandør til Alcatel med en betydelig andel av utviklingen.