Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor kan få skattesjokk

TELEGRAM: Hvis Nesset kommune i Møre og Romsdal får det som de vil kan Telenor og konsernsjef Tormod Hermansen (bildet) oppleve litt av et skattesjokk. Vinner Nesset fram med kravet om eiendomsskatt må Telenor punge ut med opp mot 70 millioner kroner.

Nesset vil nemlig at Telenor skal betale eiendomsskat av selskapet infrastrukturvirksomhet i kommunen.

Vinner Nesset fram, kan de 206 andre kommunene i landet med eiendomsskatt påføre Telenor millionbeskatning, melder Dagens Næringsliv.

70 millioner
Telenor Nett har en bokført verdig for selskapets lokal- og fjernnett på 10 milliarder kroner. Basert på dagens eiendomsskatt på 0,7 prosent kan Telenor få en årlig skattesmell på opp mot 70 millioner kroner.

Til retten
Telenor er villig til å gå rettens vei for å stoppe kravet fra Nesset kommune.

– Vi ser på saken som helt opplagt, og akter ikke å betale eiendomsskatt, sier viseadm. direktør Åsmund Løset i Telenor Nett.

Bakgrunn
Siden Telenor i 1994 ble omgjort fra en forvaltningsbedrift til et aksjeselskap har Nesset kommune hevdet at Telenor skal ilegges eiendomsskatt på linje med andre næringslivsselskaper.

– Når man skiller lag med staten og blir noe annet, må man ta konsekvensene av det, sier rådmann Ernst Kristiansen i Nesset til Dagens Næringsliv.

Stikkord: Mobil