Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Flere leser nettaviser

TELEGRAM: Antallet nordmenn som leser nettaviser er doblet på ett år. Stort sett er det papiravisenes nettutgaver som samler mange lesere, og stadig flere kvinner leser nettaviser.

Norges mest besøkte hjemmeside tilhører SOL. Her er det 148 000 daglige lesere. VG har nesten 70 000 lesere hver dag, og nettavisene til Dagbladet og Aftenposten har begge mellom 40 000-og 50 000 besøk hver dag.

I årets første kvartal var det hver dag 381 000 besøk på norske Internettaviser.

Fem prosent
Men den publikasjonen som har økt sterkest publiseres bare på nettet. Mens det daglig var 15.000 besøk på Nettavisens hjemmeside i fjor – så er tallet nesten tredoblet hittil i år.

Nettavisen ligger nå foran Dagbladet og VG på leserstatistikken, og det plasserer Nettavisen som den tredje mest leste avisen på nettet. Men antallet som leser aviser på nett tilsvarer stadig bare fem prosent av den samlete bruken.

Fremgang
– Nettavisen har vært i siget en stund, og har særlig hatt merkbar fremgang etter årsskiftet, sier forskningsleder Knut-Arne Futsæther i Norsk Gallup til Aftenposten.

Nettavisen er den publikasjonen som leses av flest kvinner. 31 prosent av denne avisens lesere er kvinner, mens hos enkelte av konkurrentene er fire av fem lesere menn. Men dette innebærer likevel at jentene kommer etter når det gjelder å lese nyhetene på nettet.

Teknologisk terskel
– Forklaringen er trolig en kombinasjon av at Internett ennå har en teknologisk terskel som kvinner nøler med å overskride, samtidig som innholdet i de enkelte mediene appellerer lite til kvinner, mener Futsæther.