Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ventet i ni måneder på ISDN!

OSLO: Adm. direktør Kenneth Gustafsson (bildet) i Tele2 bestilte ISDN abonnement av Telenor 24. juni 1997. Ni måneder senere hadde Gustafsson ennå ikke fått ISDN! Telenors ventetid er nå blitt et av de beste salgsargumentene for konkurrenten Tele2s nye hurtige modemløsning.

Gustavsson, Kenneth ny
Tele2 tilbyr nå sine kunder å kommunisere over nettet med 56 k modem. Tele2 gir 80.000 nettbrukere, som har U.S. Robotics modem, muligheten til gratis oppgradering til 56 k modem.

Men ren veldedighet er det selvfølgelig ikke.

Alternativ til ISDN
– Det handler om å ta markedsandeler, sier markedssjef Haakon Klæbo. Telenor har monopol på ISDN-tjenesten i Norge, og ønsker å beholde dette. Men Telenors digitale nett har åpnet for at det er mulig å benytte 56 kbps teknologien for de aller fleste. Tele2 gir nå kundene mulighet for å velge et alternativ, som gir minimal forskjell i forhold til ISDN når det gjelder nedlastingstid.

Kortere tid i telefonen
Eksisterende Tele2 kunder kan oppgradere gratis. Alle andre må først tegne et abonnement hos Tele2.

Selskapet vil nå gå ut med en kampanje for å fortelle nye brukere at de nå kan surfe nesten dobbelt så raskt til halvparten av prisen.

80.000 modembrukere
Ifølge tallene som Tele2 opererer med er det om lag 80.000 modembrukere i Norge som har et U.S.Robotics modem.

Nå tilbys samtlige av disse å oppgradere til den nye standarden, v.90, som gir kommunikasjon på maks 56.6 k. i den tiden en er koblet opp mot Internett.
Stikkord: Mobil