Annonse


Lynrask 3D på Internett

Det var under hovedforedraget til Jim Allchin, som er senior visepresident (og bluesgitarist) i Microsoft at teknikken ble demonstrert.

200 ganger raskere
Den relativt imponerende demonstrasjonen viste to meget vanlige bilder på en internett-side, nemlig roterende ord. Den ene laget på tradisjonelt vis som en animert – bevegelig – gif (et vanlig bildeformat på web-sider). Den andre roterende teksten laget med Chrome. Chrome-teksten var et HTML-dokument på 355 byte, mens gif’en var 71 kilobyte, det vil si 200 ganger større.

Den nye teknikken utnytter to ting: At folk har stadig sterkere PCer på pulten sin, og at det dermed er mulig å bare sende instruksjoner i HTML-dokumenter som gir programvaren på PCen beskjed om hvordan elementet skal vises fram.

Allchin uttalte i klare ord det de fleste brukere av programmer fra giganten har følt lenge, nemlig at nyvunnet hastighet i maskinvaren, brukes hurtig opp av programvareleverandøren, om enn i noe andre ord.

Annonse


– Når vi ser utviklingen gi enorm kapasitet hos PC-brukerne, tar vi i bruk denne kapasiteten for å gi folk nye muligheter, sa Allchin.

Hurtigere visning av web-sider
Produsentene av sider på world wide web lager stadig tyngre sider som tar lengre og lengre tid for folk å laste ned. Dette kan Microsoft ha en løsning på med dette produktet.

For all del. Vi har ikke hatt anledning til å gå i dybden på produktet. Det kan være store begrensninger som undertegnede ikke kjenner. Uansett er det ingen tvil om at utviklerne av internett-sider trenger verktøy som gir hurtigere nedlastninger av sider. Det er neppe mange surfere uenige i. Slike teknologier vil også gi lavere belastning på nettene, noe som også bidrar til hurtigere visning av sider.

Annonse