Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor samler programvare

OSLO: Telenor har fra 1. mai samlet sine aktiviteter inne utvikling av telekom-relatert programvare. Telenor Telecom Softwares første adm. direktør Asbjørn Eide skal lede et av Norges største programvarehus med 510 ansatte.

Telenor Telecom Software AS (TTS) er et heleid datterselskap av Telenor AS. Selskapet får hovedkontor i Oslo, med avdelinger i Bergen, Bodø og Lillehammer, melder Telenor.

Lager butikk
– Den globale liberaliseringen innen telekom skaper et økende behov for programvare innen dette området. Telenor har utviklet svært gode applikasjoner, og dette er noe vi ønsker å utnytte kommersielt, sier adm. direktør Asbjørn Eide i TTS.

Eide er tidligere divisjonsdirektør i Telenor Bedrift.

Sin egen kunde
I første omgang får TTS seg «selv» – bedrifter i Telenor-systemet som kunder. Men hensikten er altså å kommersialisere de egenutviklede applikasjonene innen telekom. Målgruppen er små og mellomstore telekom-selskaper både i inn- og utland.

Selskapet skal levere rådgivning og en familie av IT-systemer med tilhørende tjenester både i og utenfor Telenor.

Produkter
I første omgang vil TTS levere produkter innen områder som kundeservice, ordre og fakturering, tjenestegenerering, trafikkinnsamling, databrønn og trafikkmønsteranalyse.

Skilte ut
Selskapet er etablert ved å skille ut IT- og deler av rådgivningsmiljøet i Telenor Forskning og Utvikling (FoU) i et eget programvarehus.

Telenor FoU har allerede solgt programvare innen trafikkbehandling til selskaper i Australia, England, Litauen, Romania, Russland, Slovenia og Sverige, blant annet i samarbeid med Alcatel.