Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Office 97 oppdateres

OSLO: Om et par måneder kommer Microsoft med nok en oppdatering av Office 97 som retter opp feil i Office-programmene. En oppdatering for den nye valutaen Euro er også underveis.

EURO
Til sommeren vil Microsoft legge ut Office 97 Service Release 2 (SR2) på sin nettside for gratis nedlasting. Pakken består blant annet av en del feilrettinger som allerede kan lastes ned enkeltvis.

Excel og PowerPoint
SR2 består blant annet av en Excel 97-fil som retter opp feil som oppstår når programmet rekalkulerer regnearkene automatisk. En ny PowerPoint 97-fil sørger for å formatere datoer korrekt hvis presentasjonene lagres i PowerPoint 4.0-format.

Filen sørger også for å eliminere år 2000-problemer. Av Microsofts 60 PC-programmer, skal det nå bare være Word 5 for DOS og Access 2.0 som ikke oppfyller kravene til 2000-sikkerhet.

Gratis Outlook 98
For å installere SR2, må du først ha lastet ned og installert SR1 som du finner både i engelsk og norsk versjon på Microsofts nettside www.microsoft.com/office. Her finner du også den komplette Outlook 98 (engelsk versjon) for gratis nedlasting og bruk.

Office 9x klar for beta
Sannsynligvis vil SR2 også inneholde en oppdatering som kan konvertere øvrige valutaer til den nye Euro-valutaen, vise Euro-symbolet på skjermen og skrive det ut. Windows 98 og NT 5.0 har symbolet innebygd.

Til sommeren begynner Microsoft å betateste Office 9x. Den nye versjonen av samlepakken skal lanseres ved årsskiftet.