Hopp til navigasjon Hopp til innhold

ITNetwork utfordrer gigantene

OSLO: Flisa-seklskapet ITNetwork og Kjell Stensby (bilde t. v.) vil utfordre telegigantene ved å tilby billig utenlandstelefoni via IP. Nå frister de investorer med en omsetning på 15 til 20 millioner kroner – i år! Selskapet har inngått samarbeid med Michael Smith (bilde t.h.) og australienseke OzEmail Interline.

Stensby/Smith
– Det vil være noe galt fatt hvis vi ikke klarer å nå 100 millioner i omsetning innen år 2000, sier adm. direktør Kjell Stensby i ITNetwork AS (ITN) til Telecom Revy.

Billig utenlands
ITN vil friste bedrifter med billige utenlandssamtaler via IP-telefoni. De hevder selv å ha halv pris i forhold til Tele2 på utenlandssamtaler fra Norge.

Til USA vil ITN kunne tilby samtalen til 0,96 kroner i minuttet, mens Tele2 tar 2,12 kroner i minuttet (mellom klokken 8 og 19) for samme samtalen.

Ambisjoner
ITN springer ut fra et etableringsprosjekt på Flisa i Årnes kommune. Kommunal støtte og SND-penger skapte 20 arbeidsplasser for callsenteret NorCall Media. Utfra erfaringene i call-sentret har seks lokale investorer med Stensby i spissen (eier 24 prosent) stablet på beina ITN, som har fokus på IP-telefoni.

Foreløpig er bare noen få medarbeidere tilknyttet ITN. Men Stensby håper innen kort tid å få hyrt inn to til tre selgere.

Emisjon
ITN er i disse dager ute i markedet for å få til en emisjon. Kjell Stensby vil imidlertid ikke røpe hvor meget de håper å hente inn, men bekrefter at beløpet ligger mellom to og ti millioner kroner.

Stensby regner med at selskapet vil gå ut med en ny emisjon også neste år.

Samarbeid
ITN har inngått et samarbeid med OzEmail Interline, et datterselskap til en av Australias største internettilbydere – OzEmail. Denne uken kommer ITNs første gateway opp i Oslo, en Cisco 7500-ruter.

Selskapet kan tilby IP-telefoni til 10 land i første omgang (i tillegg til Norge): Australia, New Zealand, Japan, Kina, Korea, Tyskland, Sveits, Nederland, Storbritannia og USA.

Forventninger
– Vi forventer at ITN kan omsette for opp mot 40 millioner kroner i år, sier forretningsdirektør Michael Smith i OzEmail Interline.

Stensby er mer nøktern og forventer at ITN kan generere oppmot 14 millioner ringeminutter.

Stikkord: Mobil