Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IT-krise i Finnmark

OSLO: Studenter innenfor IT ved Høgskolen i Finnmark planlegger nå å reise til Østlandet for å skaffe seg jobb etter studiene. En undersøkelse utført av Den Norske Dataforening viser at studenter fra Finnmark ikke blir ansatt i landsdelen.

Finnmark.gif
Likevel sier mer enn 90 prosent av studentene i årets kull at de ønsker å bli i landsdelen, men i og med at det ikke eksisterer konkrete jobbtilbud reiser de sørover. Mange har allerede vært i jobbintervju.

Ikke etterspørsel?
Studentene klager over at næringslivet og det offentlige i regionen ikke etterspør deres kompetanse. Næringslivet sier på den andre siden at de ikke har råd til å ansette spesialister innen for IT, men at de likevel trenger denne kompetansen.

I tillegg sliter lærestedene og mange små bedrifter med gammelt utstyr, og infrastrukturen er dårligere i denne landsdelen enn hva tilfelle er i resten av landet.

Arbeidsseminar
På bakgrunn av disse problemstillingene arrangerer nå Den Norske Dataforening i Finnmark et seminar i Alta 11. mai. Blant de inviterte er det representanter for både Høgskolen i Finnmark og det offentlige og private næringsliv i fylket.