Knudsen, Grete

Annonse


FrP vil avklare IT Fornebu

Knudsen, GreteAPs Grete Knudsen har tidligere meldt et privat forslag om tiltak for ”å øke kapasiteten innen IT-utdanning, og styrke samarbeid og utveksling mellom næringsliv og utdanningsinstitusjoner”.

Før sommeren
– FrP ønsker i komiteens innstilling å legge klare føringer på å få en avklaring om utdanning og Fornebu innen sommeren. Vi regner med å få Aps støtte til en slik kraftig endring av tempoplanen for Fornebu, sier FrPs Ulf Erik Knudsen.

Fornebu inn
FrPs stortingsrepresentant er saksordfører og har fått Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen til å gå med på å vurdere Knudsens forslag i sammenheng med IT Fornebu – selv om dette ikke lå i det opprinnelige forslaget.

Dette har imidlertid ført til at enkelte partier har bedt om mer tid til å trekke inn såpass kontroversielle spørsmål. Komiteens innstilling ventes derfor ikke ferdig før 19. Mai, to uker etter planen.

Annonse


Knudsens forslag
Grete Knudsen har fremmet følgende forslag:

  • Det foretas en grundig gjennomgang av situasjonen for å tilpasse utdanningskapasiteten til fremtidige behov.

  • Det legges frem en plan for å øke antall utdanningsplasser, rekrutteringsstillinger og ulike påbygningstilbud ved universiteter og høyskoler.

  • Myndighetene utarbeider i samarbeid med arbeidslivets parter en egen fagopplæring innenfor IT området.

  • IT utdanningene søkes knyttet tettere til de høyteknologiske bedriftene, som kan gi tema for blant annet diplomoppgaver og doktorgradsarbeid.

  • Det etableres samarbeid mellom myndigheter og representanter for næringslivet med sikte på å utvikle et Norgesnett, der både kunnskaps- og næringsnett inngår.

    Annonse