Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dansk er dejlig for Telenor

OSLO: Det er dejlig å være norsk i Danmark. Telenor Allianse og adm. direktør Kjell Rune Nakkestad tegnet tirsdag 5. mai en avtale om et programvaresamarbeid med DanaData. Avtalen har en verdi på 12-15 millioner kroner over en femårs periode.

Telenor Allianse har inngått en avtale med danskenes største IT-leverandør, DanaData AS. For det norske selskapet vil avtalen ha en verdi på 12-15 millioner kroner over en femårs periode.

Dette håper nå Telenor skal være starten på et sterk nordisk programvaresamarbeid, der selskapet også ser på Sverige med stor interesse.

Medeier
DanaData betaler fem millioner kroner for å bli medeier i Telenor Allianses programvareløsning for pleie- og omsorgssektoren, kalt PROFIL. Det gir danskene en eierandel på 50 prosent i programpakken. Sammen skal de to selskapene videreutvikle programvaren og dele inntektene fra det danske markedet.

Marked
Om lag 200 norske kommuner er kunder hos Telenor Allianse. I Danmark har DanaData allerede inngått avtaler med tre kommuner. Fire andre kommuner har opsjon på PROFIL. Ifølge Telenor Allianse skal ytterligere 40 danske kommuner ha vist interesse.