Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ascom på pluss-sida

OSLO: Matthias Peter (bildet) og Ascom Telecom Norway har snudd fra minus til pluss. Årsoppgjøret viser et overskudd på 2,6 millioner kroner før skatt i fjor.

Peter, Matthias
Ascom, som er et ledende selskap innen ISDN-telefoner og hussentraler, omsatte i Norge for 85 millioner kroner i fjor. Selv betegner Ascom 1997 som et år med topp resultater.

Snudde
Et underskudd på 5,2 millioner i 1996 ble snudd til et overskudd på 2,6 millioner kroner før skatt i fjor. Men fortsatt sliter Ascom med et akkumulert underskudd fra tidligere års feilsatsing på mobiltelefoni.

Stor på ISDN
Men Ascom har klart å blir store på ISDN. I fjor hadde selskapet 60 prosents markedsandel på ISDN-telefoner og om lag 20 prosent markedsandel for hussentraler for bedrifter opp til 150 ansatte.

Nisjer
– Forbrukersatsingen på mobiltelefoner var ikke vellykket og ble stanset i fjor høst. Men nå satser vi videre på nisjemarkeder. Ascom-konsernet skal blant annet levere 118.000 kombinerte satellitt- og GSM-terminaler til en utenlandsk arme, sier Matthias Peter i Ascom Telecom Norge.

Norge
Ascom Telecom Norge har 12 ansatte. Det er et heleid datterselskap av Ascom-konsernet, som totalt har 14.000 ansatte.

Konsernets primærområder er telekommunikasjonsutstyr, billett- og betalingssystemer, samt en egen programvaredivisjon. Konsernet er foruten Europa, representert også i Sør-Amerika og Asia.