Convresa2

Annonse


Stemmestyrt nettleser

Convresa2Talestyringsteknologien har gjort store framskritt det siste året. Et amerikansk selskap har lansert talestyringsprogrammet Conversá, – et slags tillegg til nettleseren Internet Explorer 4.0.

Alt du trenger, er en Pentium-PC med mikrofon og høyttaler. Programmet kan lastes ned fra nettsiden Conversa. Det koster et par hundrelapper. Installasjonen er enkel.

Bruk kjeft!
Talestyringsprogrammet Conversá krever minimal taletrening før du kommer i gang. I følge amerikanske PC World, gjenkjenner det 90 prosent av kommandoene.

Noen ganger må du imidlertid gjenta kommandoen med sa-a-akte tale, før det reagerer. Conversá forstår ikke nettadresser og passord. De må du fortsatt taste inn manuelt.

Annonse


Hjelp meg
Conversá gjenkjenner alle de engelske surfekommandoene Go Back, Scroll Up/Down, Page Up/Down og så videre. Du kan også bruke stemmen til å legge nye bokmerker i Favoritt-listen. Når du åpner en nettside, analyserer programmet alle linkene.

For å gå til Dataseksjonen i internettavisa Telecom, sier du bare: – Data!

Og hvis du trenger hjelp, er det bare å si: – Conversá help me!

Tilbakelent surfing
Med Conversá fungerer dessverre nettleseren litt tregere enn vanlig. Hvis du synes det går for tregt, er det bare å si: – Go to sleep!, og midlertidig slå av talestyringen.

Selv om Conversá ikke er helt fullkomment, er programmet morsomt å bruke – og sparer fingre, armer og skuldre for mange museklikk.

Dessuten får kollegene dine et kick, når de oppdager at du faktisk snakker med Pcen. Bare prøv!

Annonse