Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stemmestyrt nettleser

OSLO: Med talestyringsprogrammet Conversá Web og Internet Explorer 4 i PCen, kan du surfe bare ved å snakke til PCen. Hvis du bare har det i kjeften!

Convresa2
Talestyringsteknologien har gjort store framskritt det siste året. Et amerikansk selskap har lansert talestyringsprogrammet Conversá, – et slags tillegg til nettleseren Internet Explorer 4.0.

Alt du trenger, er en Pentium-PC med mikrofon og høyttaler. Programmet kan lastes ned fra nettsiden Conversa. Det koster et par hundrelapper. Installasjonen er enkel.

Bruk kjeft!
Talestyringsprogrammet Conversá krever minimal taletrening før du kommer i gang. I følge amerikanske PC World, gjenkjenner det 90 prosent av kommandoene.

Noen ganger må du imidlertid gjenta kommandoen med sa-a-akte tale, før det reagerer. Conversá forstår ikke nettadresser og passord. De må du fortsatt taste inn manuelt.

Hjelp meg
Conversá gjenkjenner alle de engelske surfekommandoene Go Back, Scroll Up/Down, Page Up/Down og så videre. Du kan også bruke stemmen til å legge nye bokmerker i Favoritt-listen. Når du åpner en nettside, analyserer programmet alle linkene.

For å gå til Dataseksjonen i internettavisa Telecom, sier du bare: – Data!

Og hvis du trenger hjelp, er det bare å si: – Conversá help me!

Tilbakelent surfing
Med Conversá fungerer dessverre nettleseren litt tregere enn vanlig. Hvis du synes det går for tregt, er det bare å si: – Go to sleep!, og midlertidig slå av talestyringen.

Selv om Conversá ikke er helt fullkomment, er programmet morsomt å bruke – og sparer fingre, armer og skuldre for mange museklikk.

Dessuten får kollegene dine et kick, når de oppdager at du faktisk snakker med Pcen. Bare prøv!