Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sparer på IP-telefoni

OSLO: IP-telefoni, å ringe via Internett/intranett, kan spare bedriftene for betydelige beløp både ved lokalsamtaler og for utenlandssamtaler. Det hevdet Frode van der Laak og Merkantildata Kommunikasjon i et seminar som nylig ble avviklet.

Merkantildata Kommunikasjon (MDK) har samarbeidet med ITNetwork AS for å kunne tilby bedrifter løsninger med IP-telefoni. Det skal gjøre det mulig å ringe fra telefon til telefon verden over ved hjelp av Internett-teknologi. Datamaskiner, eller såkalte gateways, sørger for å koble deg videre.

ITN har i dag 120 gateways, ikke bare i Norden, men også blant annet i USA, Japan, Pakistan og Korea. Hvis et land ikke har gateway, sørger man for å rute samtalen til nærmeste land/laveste pris.

Hjemme og ute
– Vi tror at bedrifter kan spare mye på telefonregningene sine ved å bruke IP-telefoni. Både bedrifter som ringer mye lokalt og til utlandet kan ha mye å spare. Til USA kan vi kutte kostnadene ned til 1,40 kroner minuttet, sier Frode van der Laak i MDK.

Han viser samtidig til en undersøkelse av Frost & Sullivan, som forteller at om lag 15 prosent av all telefoni vil gå via Internett i år 2001.

Frode van der Laak presiserer at MDK ikke har til hensikt å bli en teleoperatør. De vil derimot søke å utnytte de enkelte bedriftenes datateknologi til talekommunikasjon via IP-telefoni.
Stikkord: Mobil