Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ønsker majoritet i ElTele

PARIS: – Det er mange forskjellige interesser i de norske ElTele-selskapene. Derfor har vi i første omgang satset på ElTele Øst. Vi trenger et utgangspunkt for å bygge opp en teleoperatør som kan fungere på nasjonalt plan i Norge. På sikt ønsker vi en majoritetsandel i ElTele, sier Etienne Wallaert (bildet)i France Telecom.

Wallaert, Etienne
Wallaert er direktør med ansvar for internasjonal prosjektutvikling i France Telecom. Han var engasjert i France Telecoms norske planer nesten fra dag 1, og han regner det som hittil har skjedd som første skritt inn i det norske markedet. Men han innrømmer også at det er langt igjen.

Ønsker majoritet i ElTele
– Vi vet at vi kan tjene penger i Norge når vi bare får i gang vår virksomhet. Og de positive resultatene kommer til å komme raskt, raskere enn i mange andre land hvor France Telecom er på plass, mener Wallaert.

– Derfor er det også vår målsetning å blir majoritetseier i ElTele etterhvert som vi investerer mer, sier han.

Ingen enkel partner
Men Wallaert og France Telecom har forstått at ElTele ikke nødvendigvis er den enkleste grupperingen å gå i partnerskap med. Derfor har selskapet til hensikt å skaffe seg majoriteten i den nye teleoperatøren. Derfor må selve organiseringen i selskapet endres fra dagens situasjon hvor mange av selskapene opererer nesten uavhengig av hverandre.

France Telecoms eierandel i ElTele Øst er nå på 34 prosent, noe som tilsvarer 145 millioner kroner.

Godt utgangspunkt
– Det er viktig for oss å begynne med en forpliktende avtale med ElTele Øst, slik vi har gjort, fordi dette fokuserer på noen av de problemene som grupperingen har. Nå er de blitt oppmerksomme på at noe må gjøres.

– Samtidig må vi ikke glemme at de i utgangspunktet har en god ide når de baserer seg på lokale selskaper, siden Norge ikke er et sentralistisk land slik for eksempel Frankrike er. Vi må være lokale i Norge, ikke sentraliserte. Og da er ElTele-selskapene et godt utgangspunkt, sier Wallaert.

Uinteressant mobilkonsesjon
– Men dere engasjerte dere aktivt for å få mobilkonsesjon i Norge?

– Betingelsene for den tredje mobillisensen i Norge var ganske enkelt ikke interessante. De kravene som Samferdselsdepartementet hadde satt opp kunne etter vår mening ikke gi utgangspunkt for et levedyktig nett. Så vi så ingen grunn til å fortsette prosessen, sier Etienne Wallaert.

Stikkord: Mobil