Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SNA, først og fremst

CANNES: 70 prosent av alle virksomhetskritiske data i verden befinner seg i SNA-baserte nett, ifølge IBM. Derfor har selskapet nå lansert en ny versjon av Enterprise Extender for å gi SNA-trafikk prioritet i hele IP-nettet.

IBM kan ha aksepert at verden krever andre nettverksprotokoller enn SNA. Men selskapet mener fremdeles at ingen data er så viktige som dem som går i SNA-baserte nettverk.

Det dreier seg ikke egentlig et nytt produkt: IBM-kundene har lenge hatt muligheten til å prioritere SNA-trafikken i sine Intranett. Sikkerhetshensyn har imidlertid hindret teknologien i å gjelde hele Internettet. Nå har IBM tatt i bruk IPsec, som nettopp gjør det mulig å sende SNA-transaksjoner over IP-nett på en sikker måte.

Prioritert
– Med den nye Enterprise Extender kan man for eksempel få nye muligheter når det gjelder Web-baserte banktjenester, sa Rocco Segreti, nettverksansvarlig for IBM Europa, da produktet ble lansert i Cannes nylig.

– Det blir nemlig mulig å prioritere SNA-transaksjonene fremfor annen trafikk i IP-nettet, slik at man får bedre responstid og sikrere transaksjoner, sa Segreti.

Annonse