Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Enklere å lage virtuelle nett

CANNES: Det skal bli enklere å sette opp svitsjede,virtuelle LAN når IBM i juni kan levere den siste biten i sin MSS-produkter, som kobler selskapets ATM-nett sammen med de lokalnett brukerne har i dag.

IBM visste det kanskje ikke den gang, men selskapet var inne på noe helt riktig da de lanserte sin MSS produktlinje, for multiprotokoll-baserte, svitsjede tjenester, på Interop i Atlanta høsten 1998. For markedet er faktisk modent for disse produktene nå, når selskapet nylig, etter 2,5 år, endelig lanserte den siste komponenten i denne produktfamilien.

Protokolluavhengig
For IBM var MSS først og fremst produkter som skulle gjøre det lettere å implementere ATM-løsninger, fordi det skulle bli mulig å kjøre en rekke forskjellige protokoller på toppen av ATM. Dermed skulle også «gamle» LAN-løsninger få plass i ATM-nettverket.

Men det er rent mye vann i havet siden 1995 – og også IBM har nå begynt å forstå at deres gamle idé om ATM helt inn på skrivebordet ikke vil slå gjennom. Folk vil fortsatt bruke Ethernet i lokalnettet, mens TCP/IP helt tar over når man snakker om protokoller. Samtidig er begreper som Ethernet-basert svitsjing og IP-svitsjing i ferd med å skape et helt nytt nett hvor ATM-svitsjene på ingen måte får råde grunnen alene.

Virtuelle LAN
Dette er imidlertid ikke noe problem for IBM, siden multiprotokoll-basert svitsjing kan fungere uansett hvordan nettet er satt opp. Dermed er selskapet, for første gang på mange år, helt i forkant av utviklingen i datakommunikasjons-markedet når de nå har lansert MSS-klienten og dermed har alt på plass for å utnytte den store interessen som markedet i dag har for svitsjede, virtuelle LAN.

For det er nettopp VLAN-teknologien som er nøkkelen her: MSS-klienten fungerer sammen med MSS-serveren for å lage en høyhastighets, svitsjet nettverksarkitektur. MSS-klientens plass er i ATM-biten av nettet hvor MPOA (Multiprotocol over ATM) og LAN Emulation 2.0 gjør at det ATM-baserte stamnettet kan takle andre protokoller og lokalnett-løsninger.

Kompleksitet
Rocco Segreti, leder for IBM Nettverk i Europa, var ikke i tvil da han gjorde den offisielle lanseringen på IBMs nettverkskonferanse her i Cannes:

– SVN (svitsjede virtuelle nett) var på alle måter en fremsynt strategi da den ble annonsert i 1995. IBM så allerede den gang en rekke av problemene som ville dukke opp: Båndbredde og kompleksitet måtte øke, man måtte takle flaskehalser i nettets ytelse, man måtte tilby fleksible og globale nettverk. Alle disse problemene er minst like aktuelle i dag. Men takket være vår MSS-produktfamilie, som vil være komplett når MSS-klienten blir tilgjengelig i juni, så kan vi i dag takle alt dette, sa Segreti.

Annonse