Hopp til navigasjon Hopp til innhold

2,5 mrd. opp for Ericsson

OSLO: Det svenske telekonsernet Ericsson og konsernsjef Sven-Christer Nilsson (bildet) la onsdag frem et overskudd før skatt på 2.637 millioner svenske kroner før skatt i år. Dette er en økning på 31 prosent i forhold til første kvartal i fjor. Men det var mindre enn hva analytikerne hadde ventet.

Nilsson, Sven-Christer
Ifølge den svenske næringsavisen Dagens Industri er dette grunnen til at kursen på Ericsson-aksjen gikk ned over tredve kroner i løpet av dagen. Analytikere hadde regnet med en vekst på minst 3.3 milliarder svenske kroner, ifølge en undersøkelse foretatt av Reuters.

Første regnskap
Dette er det første regnskapet Ericssons ferske konsernsjef Sven-Christer Nilsson har lagt frem. Han var ikke forbauset over fremgangen:

– Jeg vet hvilken enorm kompetanse Ericsson har på det området og hvilken energi våre medarbeidere legger ned. Vi ser også at arbeidet med å etablere Ericsson som et varemerke bærer frukter, sier han til den svenske storavisen Dagens Nyheter.

Mobil økte
Ericsson fortsatte å marsjere fram på mobilområdet. Mobilsystem er blitt den største divisjonen i Ericsson. De melder om en økning på 24 prosent, og at de har fakturert for omlag 15.5 milliarder kroner.

Infokomsystem økte med 14 prosent til 10,1 milliarder kroner. I perioden ble det fakturert mobiltelefoner og terminaler for omlag 10,5 milliarder kroner. Dette er en økning på nesten 45 prosent.

Lunken reaksjon
Men den svenske børsen reagerte likevel lunkent. Aksjekursen gikk ned med tre prosent. Det hjalp heller ikke at det ble kjent at Ericsson hadde fått flere kontrakter for utbygging av telenett i Kina, med en total ramme på 5.5 millioner kroner.

I løpet av dagen hadde aksjen et dykk på over tredve kroner, fra omlag 410 svenske kroner til 398 kroner. Ifølge Ericssons konsernledelse er imidlertid kvartalsresultatet som ventet.
Annonse